Botaniskt experiment på Pepparholmen

Allt sedan Pepparholmen, den konstgjorda ön, som är en del av Öresundsförbindelsen mellan Sverige och Danmark, byggdes har jag fascinerats över hur växtliv och djurliv invaderat ön. Varje gång jag passerar på mina evinnerliga färder till och från Kastrup tittar jag ut över ön och ser hur det för varje gång växer allt mer gräs och blommor (förutom på vintern då).

 

Idag skrev man i Sydsvenskan att en spindelart, okänd i Sverige, flyttat in. En spindel som ännu inte har något svenskt namn, men antagligen kommer att bli kallad luffarspindel efter det amerikanska namnet. Den är giftig för människan så det är väl tur att det inte är så många fler än botanikerna som vistas där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *