Ny dator – nya kunskaper

iMacen har anlänt och är uppackad och på plats. Nu överger jag pc-miljön och ska lära nytt på gamla dar. Visst, det är jättekul med nya tekniska prylar, men jösses vad mycket nytt att lära sig!  Frågorna vimlar i huvudet, de inlärda reflexerna ska bort och ersättas med nya. Igår fick jag äntligen in rutinen att klicka uppe i vänstra hörnet för att stänga ett öppet fönster och så i morse var det kört igen när jag kom till jobbet och skulle på pc:n där. Då åkte muspekaren upp fel!

Jag kommer att tänka på när jag lärde mig köra bil. Hemma övningskörde jag med mammas gamla V4-Saab som hade rattväxel, i körskolan var det en golvväxel som gällde. Men visst fixade jag det, då var jag ju bara 18. Det är värre när man är nästan femtio. Hur var det nu det där talesättet: "Det är svårt att lära gamla hundar sitta" .
Och inte klarar jag att fixa bilderna till bloggen heller :-(
Förresten är solidaritetsbloggen på gång igen! Gå in där och gör din röst hörd!

Andra bloggar om: solidaritetsbloggen

Det här inlägget postades i Tekniksvammel. Bokmärk permalänken.
 • http://www.alba.nu/motvallsbloggen/ Kerstin

  Grattis till en härlig dator :-)

 • Magistern

  Vill också ha en ny dator. Helst en sådan du har. Livet är banne mig inte rättvist. ;-)

 • http://ord.susannehultman.se/ Susanne

  Kerstin: Tackar, men det är ju bara en så himlans massa nytt att få in i de gamla hjärnvindlingarna. Håret grånar…

  Magistern: Jag hoppade på ett nytt hem-pc-erbjudande så betala för den får jag, genom minskad pension. Inte alls rättvist! Förresten så är det inte hem-pc i det här fallet, utan hem-mac! :-)