Solidarisk fönsterputsning

Idag blev mina fönster rena från smutsränder! Äntligen ser jag ut igen.

Det var faktiskt ett år sedan fönsterna var så här rena, för har jag mycket att göra är sådana tråkiga saker som städning en icke-prioriterad sysselsättning. Och mycket att göra har jag tydligen haft ett helt år, t.o.m. på sommarlovet. Nej, förresten, tänker jag efter så var fönstren ju precis nyputsade när sommarlovet infann sig förra året. Och med nyputsade fönster menar jag att de torkats rena under de senaste tre-fyra månaderna. Oftare behövs inte, tycker jag, som har ganska hög acceptanströskel för dammtussar och liknande tecken på ett ostädat hem. Dammallergiker – håll er borta från mitt hem!

Nu var det ju inte så att jag själv putsade fönster, varken idag eller för ett år sedan. Tänker jag efter, har jag egentligen aldrig putsat fönsterna i den lägenhet jag köpte för snart två år sedan. Nej, jag har utnyttjat andra för att få mina fönster rena och betalat svarta pengar för att slippa göra det själv. Japp, jag har t.o.m. utnyttjat minderåriga och betalt några av mina tonåriga elever, som besökt mitt hem enkom för att putsa mina fönster. På skoltid, tänka sig! Mitt på blanka förmiddagen!

Anledningen?
Jo, idag organiserades Operation Dagsverke. En dag då många av Sveriges elever i stället för att ha vanliga lektioner gör en solidarisk handling för att samla in pengar till andra ungdomar någonstans i världen där man inte har det så bra som i vårt land. Förra året gick de insamlade pengarna till Ruanda, i år till Albanien, där PLAN driver ett projekt för bättre utbildning.


Andra bloggar om: ,

3 reaktioner till “Solidarisk fönsterputsning”

  1. Fönsterputsning är ett överskattat nöje som gärna kan överlåtas på andra…Tänka sig att idag har jag också indirekt berört Operation Dagsveke. Vi har ett eget i slutet av maj.

  2. Skicka över några såna till mig… som kan städa också… och diska…
    För jag har bara suttit och lekt med myspace… och dels hittat en låt —- och så lagt ut en egen sida… NU är jag trött!

  3. Panter: Ja, tänk vilken nytta man kan ha av elever ibland. Gillar verkligen Operation Dagsverke på alla möjliga sätt.

    Bloggblad: Leta upp elever i år 7-9 eller på gymnasiet. Säkert finns någon skola i din närhet som deltar och vars elever letar jobb. Fast nu får du nog vänta till nästa år och så länge kan nog inte din disk stå. Inte den du vill ha rengjord i alla fall. Den hårda disken är något helt annat.

    Ska titta på din sida, fast inte nu, för nu är JAG trött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *